A nedvesség házakból való professzionális eltávolítása

Új - Az alámetszett falazatot nyomás alatt töltjük ki cement - mészkő keverékkel, felár nélkül.

Az AK Hydroizol cég 2008 óta foglalkozik családi házak és vállalati épületek szigetelésével, amelyeken, nedves falazatukból adódóan, penészképződés zajlik, mely kedvezőtlenül hat az épület lakóinak egészségére. A szigetelést Szlovákia-szerte biztosítjuk, ezen belül nemcsak családi házak esetében, ahol a szigetelés élettartama lejárt, hanem új épületeknél is, ahol a vízszigetelést szakszerűtlenül végezték el.

A falazat alámetszése során alkalmazott technológiai eljárás

1. alapok alámetszése

Az általunk kiképzett munkavállalók meghatározzák a munkarést, melyben elvégzik a falazat alámetszését. Amennyiben a szigetelt épületben a padló eltávolítására kerül sor, az alapok alámetszését az alapzat és a tégla- vagy blokk falazat első sora között kell elvégezni. Amennyiben az alapzat és az első sor közötti rés nagyon apró, a falazat alámetszését a tégla vagy blokk első és második sora között kell elvégezni. 

2. a szigetelés agyagba illesztése

Folytassa tovább az alapzat, ill. falazat alámetszését teljes hosszban és kb. 0,5 - 1,5 méter szélességben, a szigetelt épület szilárdságától függően. 
Az így keletkezett résbe illessze be a műanyag fólia (polietilén) szigetelést. Az ily módon szigetelt falazat statikáját biztosítsa műanyag ékekkel, melyeket verje be kalapáccsal a keletkezett résbe. 

 

3. a szigetelés átfedése

Az ékek külön arra a célra lettek előállítva, hogy megfelelő módon szigeteljék a habarcsot, az alámetszés tetszőleges nagyságú épület esetében végrehajtható. 
Ily módon a teljes falfelületet, majd a belső, keresztirányú, teherhordó és nem teherhordó keresztirányú falakat metsszük alá, amelyeket összekötünk a szigeteléssel és a peremfalakkal. A szigetelés átfedése a falazatban 5 - 10 cm. 
A falazat mindkét oldaláról kilógó átfedést kell hagyni a további kapcsolat biztosítására.

4. kitöltés nyomás hatására

A létrehozott hézagba, a kerület mentén, a statikus ékek közé cement-mész elegyet adagolunk egy különleges befecskendező gép segítségével, amely a falazatban keletkezett repedések kitöltésére szolgál. 

podrezanie základov muriva
vkladanie izolácie a klinov
prekrytie izolácie
aplikácia pur peny

Tartsa ellenőrzés alatt 
az egészségét

Az átnedvesedett épületekben penészgombák keletkeznek, amelyek szervezetünkben különböző, főleg allergiás megbetegedéseket idéznek elő. A nedves falakkal kapcsolatos további gondot jelent az esztétikai károsodás amely az épület értékvesztéséhez vezet.

A száraz épület 
energiamegtakarítást eredményez

A nedves falazat 25 - 30%-kal növeli az épületek energiafogyasztását, függetlenül attól, hogy régi vagy új családi házról van-e szó. Ezért a száraz falak energiatakarékosak, a gáz- vagy villanyfogyasztás csökkentését teszik lehetővé.

Kármentesítéssel varázsolja 
lakókörnyezetét egészségesebbé

A nedves falazat kiszárítása és az épületek víz elleni védelme az építészet elválaszthatatlan és egyben fontos részét képezik. Hanyagul elvégzett vízszigetelés esetén mind a régi, mind az új családi házakon átnedvesedik a falazat, ezért kármentesítésre van szükség.

odstránenie vlhkosti muriva

A nyirkos falazat kiküszöbölése érdekében 

ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy metsszék vagy fecskendezzék alá azt, ezzel megszakítván a víz felfelé szivárgását, amely az alapokból a falakba terjed. A családi ház vagy más típusú épület körbeásása egy, a falnak támasztott ún. nop-fólia alkalmazásával, majd a kiásott gödör mélyére helyezzen el egy vízelvezető csövet. Ügyfeleinknek ezt a módszert nem ajánljuk, mivel ezzel nem lehet elérni a víz felfelé szivárgásának félbeszakítását az alapzat teljes hosszában és szélességében. Ennek a módszernek csupán 10%-os hatása van a nedvesség eltávolítására. A falazat szigetelése kármentesítő vagy egyéb különleges habarcsban, ahogy ezt az építőanyag-kiskereskedésben ajánlják. Ezt nem ajánljuk, mivel a falazatban lévő víz sót és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek idővel eltömik a kármentesítő habarcsban lévő pórusokat, így annak kármentesítő hatása fokozatosan megszűnik, és megjelenik rajta a nedvesség. Cégünk az alacsony árra, a 100%-os, minden falazat-típusra érvényes hatékonyságra, valamint az alkalmazott anyagok hosszú élettartamára való tekintettel a falazat-alámetszést ajánlja.

Aktuális Árlista 2017

Az épület-nedvesség tartós kiküszöbölése

Dajte stop vlhkému domu!

Bízza házát szakemberekre, akik megszabadítják otthonát a nedvességtől. A megoldásnak tartósnak kell lennie! A nedvesség végleges eltávolítása a vízszigetelésben rejlik, amely akadályt hoz létre a falazatban.

Ússza meg az otthona szárazon!

Mielőtt hozzáfog a ház vízszigeteléséhez, ismerkedjen meg a telke hidrogeológiai tulajdonságaival, ami azt jelenti, hogy tisztában legyen a talajvízszinttel, beleértve az esős időszakokat. Ezért annak érdekében, hogy elejét vegye a falak átnedvesedésének és a penészképződésnek, szigetelje el otthonát a nedves környezettől.

Ezért ügyfeleinknekaz alábbi nedvesség-eltávolítási módszereket ajánljuk:

- a ház alámetszése, az alapzat szigetelése, az alapzat alámetszése, 

- az alapzat befecskendezése és kémiai befecskendezése.